Prototyper

Prototyper: Konceptudvilkling, design og test for iværksættere og mindre virksomheder


Al begyndelse er svær - specielt hvis man er iværksætter eller en mindre virksomhed med en god idé, men mangler muligheden eller evnerne til at kunne omsætte ideen til et fysisk produkt.

Hos Made in Aalborg kan vi hjælpe med at få omsat jeres idé til virkeligehed.

Vi arbejder under fuld diskretion og med en skriftlig tilkendegivelse af, at alle rettigheder til ideen, designet og prototypen foreligger hos jer. 

SHOWCASE - LED LAMPE

Lampen her er en showcase lavet af Made in Aalborg til at vise hvordan lys og 3D print kan kombineres.

PROJEKTEKSEMPEL - EL-MOTOR KONSOL

En kunde opsøgte Made in Aalborg for at få hjælp til at få udviklet en løsning der kunne kombinere hans eksisterende el-motorløsning til en kraftigere udgave. Made in Aalborg designede, udviklede og testede en kompakt prototype, der som "proof-of-concept". Kunden fik prototypen, testresultaterne og tegningsmateriale for at kunne serieproducere løsningen. På ønske fra kunden er det færdige produkt ikke vist her.


IMG_1820
IMG_1821

Hvad skal en prototype bruges til?

 

Proof-of-concept

En af de vigtigste årsager til at lave en prototype er ganske enkelt at afprøve om ideen kan omsætte til virkelige, og hvilke kompromiser der eventuelt vil være nødvendige.

 

Designoptimering før serieproduktion

Ofte vil det være nødvendigt at udvikle på det oprindelige design af et produkt for at enten at forbedre holdbarheden, sænke produktionsomkostningerne eller forbedre brugeroplevelsen.

 

Tiltrækning af investorer

Tit kræver den gode idé penge for at komme på markedet og bliver en succes. Derfor vil en prototype der beviser potentialet af jeres idé være en god måde at tiltrække investorer på.

 

Prototype til Crowdfunding

Til at promovere og øge interessen for ens produkt i forbindelse med crowdfounding er en videodemonstration ofte en vigtig del af en succesfuld crowdfounding - På visse platforme er en funktionel prototype endda et krav.

 

Hvorfor vælge Made in Aalborg til at lave jeres prototype?

 

Kundetilpassede løsninger

Vi indgår i dialog med vores kunder om præcis hvilken løsning de har brug for. For nogle kunder vil en proof-of-concept prototype være tilstærkkelig. For andre vil det være nødvendigt at lave test, validering og dokumentation af prototypen (se mere nedenfor). Endvidere har andre et ønske om at produktet tages helt fra ide til et færdigt produkt der kan sælges til slutbrugeren. I alle tilfælde kan Made in Aalborg være behjælpelige.

 

Test, produktoptimerng, validering og dokumentation

For visse kunder er en proof-of-concept prototypeløsning tilstrækkelig. For andre er det nødvendigt at gå mere grundigt til værks. Her kan Made in Aalborg også være behjælpelige. Vi kan test prototypen, optimere produktet på baggrund af disse tests og lave en endelig validering og dokumentation for vores kunder, hvori der vil være beskrevet hvilke tests prototypen har været igennem for at vi verificere designet til serieproduktion.

 

Mindre serieproduktioner

Made in Aalborgs kernekompetence er produktudvikling - MEN vi hjælper gerne vores kunder med at lave en mindre serieproduktion af det produkt vi har hjulpet med at udvikle - Skulle jeres produkt bliver en storsælger hjælper vi vores kunder med at finde en passende samarbejdspartner til større serieproduktion.


VI KAN OGSÅ BRINGE DIN IDÉ TIL LIVE